Възрастна жена обгоря при пожар в Чорбаджийско

78-годишна жена е пострадала при пожар в дома си в село Чорбаджийско. Огънят лумнал около 13 часа вчера. На място бил изпратен екип на пожарната служба в Подкова, който намерил обитателката на жилището паднала в стая, откъдето тръгнал пожарът. Жената била изведена от горящото помещение. Получила изгаряния по двата крака. Транспортирана е била до Центъра за спешна помощ в Кърджали, а след това в болница в Пловдив. Пожарникарите загасили огъня, който унищожил врати, прозорци, техника, мебели. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково извършила оглед. По първоначални данни пожарът бил причинен от включена електрическа печка. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Досъдебно производство е образувано в РУ-Кирково за пожар, причинил значителни щети в селскостопанска постройка в село Трепетлика на 3 април около 2 часа. Огънят унищожил 120 кв. м покривна конструкция и техника. Дежурна оперативна група от полицейското управление извършила оглед на мястото на произшествието. По първоначални данни пожарът избухнал вследствие на неизправност в електрическата инсталация. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Четирима спасители от пожарната служба в Кърджали свалили болен човек, живеещ на четвъртия етаж в жилищен блок, до екипа на Центъра за спешна помощ. Сигналът за оказване на помощ бил подаден вчера в 8,43 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини