Иззеха ловна пушка, разрешителното с изтекъл срок

Полицаи от РУ-Ардино иззеха ловна пушка от частен дом в града вчера. Срокът на разрешителното за съхранение, носене и употреба на огнестрелното оръжие изтекъл и не е бил продължен, а 33-годишният собственик на пушката е извън страната в момента. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

540 къса цигари и 150 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол са били иззети при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на територията на полицейските управление в Кирково и Момчилград. Цигарите били открити при проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишен. Иззети са и са на съхранение в РУ-Кирково, а на притежателя им е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Нарязаният тютюн бил намерен от момчилградски полицаи при проверка на 36-годишен. Безакцизната стока е иззета и ще бъде предадена на Митническото бюро в Кърджали.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    дядо Вълко
    0 0
    08:41, 4 апр 2018
    Това е държава ! Стриктно спазване на законите ! 150 гр. нарязан тютюн ! Този направо е за затвора , а оня дето е взел /изкупил / тютюна за десетки тонове на десетки семейства без да го е платил още , да се награди !

Случаен виц

Последни новини