Възрастен мотопедист натиска газта, „спира“ в болницата

76-годишен водач е бил настанен под наблюдение в кърджалийската болница, след като катастрофирал между селата Синделци и Карамфил в събота около 15 часа. Мъжът се движил с мотопед, вследствие на несъобразена скорост загубил контрол над управлението и паднал на пътното платно. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

70-годишен мъж е бил установен да управлява автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка. Мъжът се движил с „Опел“ и бил проверен между селата Подкова и Островец. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

73 автомобила, 79 лица и частен дом в село Сливарка са били проверени в специализирана операция за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Констатирани са 48 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 48 фиша. От частен дом в село Сливарка е иззет 1 кг. нарязан тютюн без бандерол, а при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ в Момчилград – 120 къса безакцизни цигари. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини