Огнени вендети в Пелин и Кърджали, горят плевни и автомобили

Криминалисти от РУ-Крумовград разкриха извършен палеж на селскостопанска постройка в село Пелин. Конструкцията, стопанисвана от 69-годишна жена, пламнала около 11 часа вчера. Екип на пожарната служба в Крумовград загасил огъня, който унищожил 60 бали слама, 72 кв. м покривна конструкция, столове и маси. Дежурна оперативна група от полицейското управление извършила оглед на мястото на произшествието. При организираните издирвателни действия полицаите стигнали до 47-годишен, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за палеж и работата по случая продължава разследващ полицай.

Досъдебно производство за палеж на два леки автомобила е образувано в РУ-Кърджали. Произшествието станало около 1 часа на 1 април в областния център. Запалени били „Мерцедес“ и „Мазда“ с кърджалийска регистрация. Екип на пожарната служба загасил огъня, който унищожил колите. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Работата по изясняване на причините за пожара продължава разследващ полицай.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Микробус „Мерцедес“ се запалил на автогарата в Кърджали в петък около 15,30 часа. Благодарение на своевременната реакция четирима пожарникари загасили огъня, преди да се прехвърли върху паркирани наблизо три леки автомобила. Късо съединение причинило запалването. Колата изгоряла. Същия ден около 15 часа късо съединение в климатик причинило пожар в зала в читалище в Момчилград. Екип на местната пожарна служба се справил с произшествието. Опушени били около 40 кв. м стени.

11 пожарникари са отстранили паднала плоскост от строително скеле върху автомобил вследствие на силния вятър, премахнали откъсната ламарина от покрив на жилищна сграда в Кърджали. В района на село Кьосево било премахнато дърво от платното за движение, в село Вълкович бил обезопасен скъсан електрически кабел, а в Крумовград отводнено мазе на жилищен блок.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини