Младши посланици съчетават Великден и ЕС, отправят послания за човещина

Изображение 1 от 3

    Младшите посланици на ЕП при СУ „Петко Рачов Славейков“ разнообразиха последния си учебен ден преди пролетната ваканция с една нестандартна проява. Малко по-рано от страстната седмица те поизцапаха ръчичките си, боядисвайки яйца за Великден в реализация на една от идеите си.

    Националните флагове на страните-членки на ЕС „цъфнаха“ върху сварени яйца, нарисувани с мерак и старание от младите посланици под зоркия поглед на старшите – Димитър Димов и Милка Белева.

    С тази проява, едновременно традиционна и забавна, и във връзка с предстоящите великденски празници те решиха да  отправят своите пожелания  не само към връстниците си от България, но и към тези от страните членки на ЕС: „Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим ЧОВЕЩИНАТА в себе си.“

    За целта всеки младши посланик подготви по няколко яйца, които оцвети със знамето на избраната от него страна-членка. Жури с председател Милко Багдасаров – директор на училището и в състав- старши посланици Димитър Димов и Милка Белева, оцени труда им. Макар и приятелска, конкуренцията винаги е стимулираща.

    Редът на представянето на държавите следваше пътя на присъединяването им към ЕС през годините. Овации предизвикаха авторите на Хърватия и Кипър поради сложността на украсата.Наградата за всички участници е предстояща екскурзия с познавателна цел, свързана с европейската история и ценности.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини