Няма лъжа, няма измама! Стара Загора е Център на вселената

Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде даден старт на конкурс за изграждане на монумент "Стара Загора – Център на Вселената". Предложението бе прието с 42 гласа "за" на редовната сесия на местния парламент.

Идеята датира от преди 14 години, когато бяха поставени 2 билборда на изходите на града, които гласяха на английски "Добре дошли в Стара Загора – Центърът на Вселената". Инициатор на идеята и тогава, и сега, е местният бизнесмен и по-късно депутат от ГЕРБ Пламен Русев. Той отдавна е патентовал идеята и по думите му инициативата ще увеличи сериозно интереса към града както у нас, така и в чужбина.

Любопитната инициатива има за цел да развие алтернативен туристически бранд, който да повиши разпознаваемостта и интереса към града, като поставя в основата 8-хилядната история на града, който е един от най-старите в Европа.

По думите на инициаторите в света има няколко подобни точки, които са обявени на края и средата на света и в момента тези места се радват на много добър поток от чуждестранни туристи. Досега обаче нито един град не е обявен за Центъра на Вселената.

Очаква се паметникът да бъде поставен в централната градска част до входа на регионалната библиотека "Захарий Княжески". За целта Пламен Русев и още един бизнесмен - Николай Далаков, са обявили награден фонд от 6 000 лева, с които ще бъдат отличени победителите в конкурса за бъдещия паметник.

 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Галактически стопаджия
    2 0
    10:33, 30 мар 2018

    Това, че са го приели с 42 гласа „За“, има ли нещо общо с релевантната тема в творбата на Дъглас Адамс? :D

Последни новини