„Александър Николов“ с обвинение за измамите със самолетни билети

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Спас Василев, който нашумя преди време като продавач измамник на самолетни билети в социалните мрежи с името „Александър Николов“. 

Той е обвиняем за продадените от него билети през 2011 година на гимназиалната му учителката по френски и на още една жертва.

Към 2011 г. преподавателката живеела в Гренобъл, Франция, но подържала контакти със свои бивши ученици, включително и с обвиняемия, който й разказвал, че бил изкарал шестмесечен стаж на летището в Женева, както и че работел на летището в София, което обстоятелство не отговаряло на истината, посочват от обвинението.

Спас Василев,  е направил връзката за продажбата на билетите на учителката си по „Скайп“. Обяснил й, че разполага с оферта на авикомпанията „Air France“ за самолетни билети на атрактивни цени, по направление Лион-София. Билетът бил отворен, без предварително фиксирани дати, на стойност 129 евро за билет. В действителност обаче Спас Василев нямал връзка с „Air France“ – той не работел към тази компания, нито към друга авиокомпания или фирма, занимаваща се с продажба на самолетни билети и не разполагал с подобна оферта.

Незнаейки тези факти обаче и без да се съмнява в казаното от ученика си учителката решила да се възползва от предложението и поръчала пет билета. Чрез три парични превода тя превела на Василев сумата от общо 765 евро, за да си закупи пет отворени билета по направлението Лион - София - Лион.

За да не се усъмни в измамата, Василев дори изпратил съобщение по електронната поща на учителката си, като потвърждение на резервираните самолетни билети със съответните номера на билетите. Тези номера съответствали на номера на действителни билети, издадени от Air France, но били използвани от други пътници през предходната 2010 година.

Измамата лъснала едва през септември 2012 година, когато преподавателката решила да използва билетите. От авиокомпанията я уведомили, че номерата отговаряли на билети, издадени за други пътници през 2010 г. и понастоящем не могат да бъдат използвани.

Междувременно Василев задействал схемата още няколко пъти и зарибил и други желаещи да пътуват за различни дестинации.

Предстои делото срещу Василев да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

В Софийска районна прокуратура се водят още две досъдебни производства срещу Василев, отново за извършени от него измами, пострадали от които деяния са множество лица. По тези дела разследването продължава, като се събират доказателства, необходими за разкриване на обективната истина.

Когато нишката около измамите започна да се разплита, стана ясно, че  в продължение на години под  фалшивата самоличност на Александър Николов и с фалшив профил в социалната мрежа, измамникът Спас Василев от Кочериново,  е предлагал евтини самолетни билети, техника и други услуги.

 Haskovo.net

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини