Четири бързи производства срещу дрогирани и пияни шофьори през уикенда

Четири бързи производства са образувани за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества и алкохол в Кърджали и Крумовград. 22-годишен е тестван в областния център и пробата отчела положителен резултат за марихуана. Водачът отказал проби за химически анализ. 31-годишен  е бил тестван за наркотици и уредът отчел положителен резултат за амфетамин. Водачът също е отказал проби за химически анализ. След употреба на амфетамин управлявал автомобил 22-годишен в Крумовград. На шофьора са взети проби за химически анализ. 1,51 промила отчел дрегерът при проверка на 33-годишен в Кърджали. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Четиримата са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Разследващи полицаи продължават работа по случаите.  

Специализирана полицейска операция за предотвратяване на нарушения на обществения ред и извършване на престъпления в централната градска част на Кърджали и в близост до заведения е проведена в събота и неделя. В хода на операцията са били проверени 4 заведения, 477 автомобила, 801 лица. Полицаите установили незаконно притежаване на наркотик, за което е образувано бързо производство. Срещу двама водачи са образувани бързи производства за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества. В автомобил „Фолксваген“, управляван от 20-годишен, били намерени 5 незаконно притежавани ловни патрони, които са иззети. В хода на операцията са иззети още 429 къса цигари и 200 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.Съставени са 12 акта и 3 фиша по ЗДвП, 5 акта по Закона за закрила на детето.

 Две са пътните произшествия в петък в Кърджали. Няма пострадали. След нарушена дистанция „Мерцедес“ с 25-годишен водач блъснал изчакващ на светофар „Шевролет“. По същата причина 37-годишен с „Пежо“ ударил „Опел“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновните за произшествията са съставени актове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини