Младок с „Мерцедес“ се опита да пречупи електрически стълб в центъра на Кърджали

Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 21-годишен, се блъснал в стълб с осветително тяло на ул.“Металург“ в Кърджали снощи в 20,15 часа. Шофьорът загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗдвП.

В РУ-Кърджали се извършва проверка за управление на нерегистриран автомобил. Нарушението било установено в землището на село Седловина. Лекият автомобил „Опел“ бил управляван от 40-годишен жител на Стара Загора. Полицаите установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

144 автомобила са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Момчилград и Кирково. Цел на проверките е била засилен контрол над водачите и пътниците за използване на обезопасителни колани, обезопасителни системи за деца, обезопасителни каски, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 32 нарушения на ЗДвП са съставени 10 акта и 22 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини