Ирански дипломат на визита в Кърджали, обсъждат се културни контакти

Изображение 1 от 3

    Въпросите на културното сътрудничество обсъдиха в Кърджали съветникът по въпросите на културата  в посолството на Ислямска Република Иран Хамид Реза Азади  и зам.-кметът по социални дейности и култура на община Кърджали Веселина Тихомирова. В разговорите участва и зам.-председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед.

    Домакините подчертаха пред госта , че Кърджали е град отличаващ се с палитра от общности-верски и етнически и със своята етническа толерантност е пример в страната. Хамид Реза Азади от своя страна посочи, че в Ислямска република Иран също живеят много етноси и хора с различно вероизповедание и това е добра основа за двустранно сътрудничество.

    Веселина Тихомирова запозна гостът с основните моменти в културния календар на община Кърджали. Гостът прояви интерес към фестивалите и възможностите за изложби на занаяти и традиционни шевици. Бе изразена готовност още тази година Иранския културен център към посолството в София да гостува на Кърджали, както и очакването хората от региона да проявят интерес към иранската традиционна култура.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини