Дете заключи майчиния си iPhone за 47 години

Освен удобство, смартфоните могат да създадат и големи проблеми. Или по-точно с хората, които работят с тях.

Миналата седмица двугодишно момче от Шанхай е успяло за заключи iPhone смартфона на майка си за цели 47 години. Това е станало възможно, след като детето много пъти е въвеждало грешна парола за отключване, и е блокирало телефона.

По-късно майката разбира за случилото се и вижда, че смартфонът й е блокиран за 25 милиона минути. За всяко грешно въвеждане, устройството бива деактивирано за известен период от време и е необходимо да се изчака, за да може отново да се използва. От сервизен център на Apple в Шанхай съобщават, че единственият вариант за разблокиране на устройството е да бъдат върнати фабричните настройки, като това ще изтрие цялото съдържание от паметта на смартфона.

Техникът Чунлонг е заявил, че това не е първият път, в който се сблъсква с подобен проблем. Той споделя за случай, в който устройство на Apple, по същия метод е било заключено за период от около 80 години.

Продуктите на марката, които работят под операционна система iOS, стават неактивни след шесткратно въвеждане на грешен код за отключване, а при десет пъти имат опция да изтрият цялото съдържание на смартфона.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини