Ремонтират „Беломорски“ след подмяна на водопровод, пътят за Ардино на първо време изкърпен

    Ключовият за трафика на Кърджали бул.“Беломорски“ ще бъде цялостно ремонтиран , едва след подмяна на водопровод Ф 500 между кръстовищата с улиците „Генерал Чернозубов“ и „Д-р Георги Попмаринов“ с дължина 655 м. Подмяната на водопровода е част от изграждането на водния цикъл на града.

    Друга важна артерия -ул.“Осми март“ по посока на Ардино през настоящата година ще бъде изкърпена.

    Това стана ясно от отговорът, който областният управител Никола Чанев дава на искане на зам.-председателят на Общинския съвет Кадир Мустафов от 8 януари т.г. за предоставяне на информация за състоянието на двете артерии. Искането е продиктувано от „десетки оплаквания на граждани за лошото състояние на пътищата в областта“ пише зам.-председателят на местния парламент.Кадир Мустафов настоява да получи отговор на два въпроса:1.Предвижда ли държавата и в какви срокове чрез своите звена ще предприеме основен ремонт на бул.“Беломорски“ в гр.Кърджали, който е част от републикански път I-5 от Европейски коридор №9; и 2.Предвижда ли държавата и в какви срокове чрез своите звена основен ремонт на ул.“Осми март“ , част от републикански път III-865 Кърджали-Ардино.

    В писмо до Кадир Мустафов областният управител Никола Чанев подчертава, че планирането , изграждането, управлението и поддържането на републиканските пътища в това число и в рамките на урбанизираната територия се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура“.

    За „Беломорски“ през настоящата година е планирано обявяване на обществена поръчка за основен ремонт/рехабилитация/ на обект път I-5 в частта му от км 340-228 и 342-639. Губернаторът сочи, че не е целесъобразно строително-монтажните работи в града да започнат преди да е приключило изграждането на водния цикъл в урбанизираната част на Кърджали. Под булеварда предстои поставяне на водопроводни тръби с дължина 655 м. „В и К“-Кърджали прави регионално прединвестиционно проучване на главните водопроводни клонове. През тази година ще се проведат тръжни процедури за започване и изпълнение на строително-монтажни работи по водния цикъл.

    Тази година ще бъде обявена и обществена поръчка за техническо проектиране на път III-865 Кърджали -Ардино. В границите на Кърджали АПИ ще възложи на пътноподдържаща фирма ремонтни дейности. В процес сме на допълнителни дейности за набавяне на средства за основен ремонт, подчертава губернаторът.

    В заключение областният управител изразява надеждата че зам.-председателят на Общинския съвет ще съдейства за доброто състояние на уличната мрежа в Кърджали, която съставлява 95% от пътната инфраструктура на града.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини