Над 300 мартеници раздадоха за здраве младежите от ДПС в Кърджали

Над 300 мартеници раздадоха по случай 1-ви март членове на младежката организация на ДПС в Кърджали. Те закичиха приятно изненаданите граждани в центъра на града с красиви мартеници с пожелания за здраве, късмет и дълголетие.

Младежите от ДПС бяха посрещнати с усмивка и радост и бяха поздравени за инициативата. По-късно младите депесари посетиха и дома за стари хора в кв. „Студен кладенец”, за да дарят мартеници и на възрастните хора. Посещението предизвика много емоции и радостни усмивки. Председателят на Младежко ДПС – Кърджали Ахмед Моллахасан бе посрещнат от един от първите членове на ДПС, който му показа и членската си карта от 1990 година. За пореден път младежите на ДПС показаха и доказаха, че когато искаш да направиш добро – начини винаги има!

Мартениците бяха закупени с благотворителна цел от  Младежко ДПС в Кърджали от „Защитеното жилище” в квартал „Байкал”. „Искаме да внесем пролетно първомартенско настроение и да дарим надежда и усмивки на хората”, споделиха младежите от ДПС.
Мартениците са сред най-жизнените български традиции. Обичаят е още от древните траки. В Източните Родопи традиционният материал за тях е непредената вълна. Вярва се, че предпазва срещу злини и носи здраве.

Това съобщиха от местната централа на ДПС.

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини