Осъдиха началничка на пощата на кърджалийско село, „гушнала“ 71 бона

Районният съд в Кърджали осъди на 3 г. и 4 м. затвор 52-годишна началничка на поща в кърджалийско село, откраднала над 71 000 лева.
Жената е призната за виновна за това, че от 2005 г. до април 2010 г., в качеството си на началник на пощенски клон в кърджалийско село, е присвоила чужди пари от трима души в размер на 71 823 лева, връчени ѝ в това качество и поверени ѝ да ги пази и управлява.  
По делото е установено, че като служител в „Български пощи“ ЕАД, Нермин И. изплащала пенсиите на възрастните хора в селото. Тя била упълномощена и да приема парични суми от граждани, които да влага в определена българска банка. През посочения период тримата пострадали редовно давали парични средства на служителката, които получавали като тютюнопроизводители, за да ги внесе в банката. Тя не внесла парите на тяхно име в банката, а ги похарчила за свои нужди.  
Досъдебното производство спрямо Нермин И. е било образувано през август 2015 г. , когато са били подадени първите оплаквания срещу нея. Присъдата беше произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие.  

Съдът определи пет години лишаване от свобода, което наказание беше намалено с 1/3 част – на 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Присъдата обаче не е окончателна и може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Кърджали.  


Дир. бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини