17-годишен в кома след полет от прозорец

17-годишен е в кома и в критично състояние, след като падна от трети етаж на дом за деца с увреждания в град Роман. Момчето е с черепно-мозъчна травма и наранявания на гръдния кош.

"Не е ясно дали той се е надвесил и е паднал, или самоинициативно е отворил, за да скочи", коментира пред НоваТВ Георги Костов, началник на отдел в Агенцията за социално подпомагане в Мездра.

Три болници в София са отказват да приемат момчето, поради липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла или липса на специалист. Към момента момчето е настанено за лечение в плевенската университетска болница.

Полицията разследва случая и засега не е ясно дали става дума за инцидент. Младежът не е показвал с поведение, че иска да скочи. "Всичко прилича на нещастен случай. Самото дете не е показвало, че подобно нещо ще се случи. То не е проявявало насилие, нито е имало суицидни прояви", коментира Капка Нецова от Агенцията за социално подпомагане в Мездра. За това потвърждават и служители от дома за деца с увреждания.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини