Американски дипломат гостува в община Кърджали, дариха я с картина от ахати

Г-жа  Мартина Стронг, шарже д , афер  на САЩ в България  посети днес община Кърджали.Тя се срещна със заместник кметовете Тунджай Шюкрю и Веселина Тихомирова и секретаря на общината Сезгин Бекир. Г-жа Стронг е в Кърджали по повод провежданата за осми път  през месец февруари  инициатива „Месец на Америка“, организирана  от Дружество „Приятели на САЩ“, община Кърджали, съвместно с Посолството на САЩ и Комисия „Фулбрайт“.

Заместник кметовете  подчертаха, че Кърджали е сред градовете с най-много американски символи в България – ул.“Вашингтон“, комплекс“Пентагона“, Дружество „Приятели на САЩ“ и др.,като това се дължи и на продължаващите контакти с побратимената от 18 г. община Елкхарт,щата Индиана в Америка. 
Г-жа Стронг подчерта, че благодарение на такива инициативи като месеца на Америка отношенията между двете страни се разширяват все повече.Тя прояви интерес към културно-историческите забележителности на Кърджали , развитието на туризма, икономиката, за които подробности и представиха зам.-кметът Тунджай Шюкрю и секретарят  Сезгин Бекир.

Кърджали е един от  най-слънчевите градове на България и тук живеят хора от различни етноси и изповядващи различни религии. Между тях никога не е имало конфликти, те  живеят в мир и разбирателство, уважават различната културна идентичност, каза зам.-кметът Веселина Тихомирова.
Г-жа  Мартина Стронг, шарже д , афер  на САЩ в България  каза, че е впечатлена от наученото по време на разговора и  подчерта, че Кърджали може да даде един добър урок по толерантност на много европейски градове.
В края на срещата двете страни си размениха подаръци.Г-жа Стронг  получи албум на Кърджали и картина с ахат.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини