Директорът на ЦРУ: Руската намеса продължава, но няма шанс за успех

Опитите на Москва да влияе върху избори в САЩ и в европейските демокрации продължават със същата интензивност, както досега. Това заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео интервю за Би Би Си.

По данни на американските спецслужби, Русия ще се опита да повлияе и на междинните избори за американския Конгрес през тази година, които ще се проведат през ноември, и като цяло продължават усилията на Кремъл за намеса във вътрешните работи на САЩ.

"Очаква ще се опитат да го направят отново (да манипулират американските избори - б. р.), но съм сигурен, че ще проведем честни и свободни избори", подчерта Помпео.

Той посочи, че американската демокрация е достатъчно устойчива, за да се противопостави на продължаващата подривна дейност на Кремъл.

ЦРУ официално заяви, че няма съмнение в руската намеса в американските президентски избори, но Доналд Тръмп нито веднъж не призна това и продължава да упреква медиите, че разпространяват "фейк" с публикациите си по темата.

"Аз не се занимавам с лавиране. Интересува ме истината." - коментира по този повод Помпео.

"Практически всеки ден съобщавам на президента достоверна информация, с която разполага ЦРУ", допълни той.

По думите му, Тръмп отделя много внимание на данните, които му биват предоставяни.

По-рано днес беше съобщено, че ФБР разполага с второ досие за руските връзки на Тръмп след това на британския разузнавач Кристъфър Стийл.

Поддръжниците на Тръмп опитаха да омаловажат информацията, посочвайки, че досието е подготвено от Коди Шийрър, който през 90-те години на миналия век е контактувал със семейство Клинтън. ФБР обаче приема документа сериозно и работи по съдържащата се в него информация.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини