Ревизоро: Да си богат, не е нещо лошо, не си престъпник

„Да си богат, не е нещо лошо, не си престъпник”, коментира в „Здравей, България” по NOVA Емил Димитров - Ревизоро, след като стана ясно, че прокуратурата ще проверява хората закупили луксозни автомобили и имоти в периода 2015-2016 г.

„България е една от най-бедните страни в ЕС. И толкова много красиви скъпи коли и имоти на глава от населението будят недоумение”, поясни председателят на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата.

Вчера стана ясно, че главният прокурор Сотир Ццаров е разпоредил проверка на доходите на около 500 лица, закупили имоти на стойност над 500 000 лв. и луксозни автомобили в периода 2015-2016 г. Поводът е постъпила информация от Централното управление на Националната агенция за приходите.

В срок от 3 месеца данъчните, прократурата и полицията трябва да установят с какви средства са придобити луксозните покупки.

„Ако главният прокурор не е разпоредил проверка, след като е сезиран за тази ситуация, представете си каква ще е реакцията на хората”, заяви Димитров.

По думите му ще се проверяват доходите на купувачите, данни за продавачите на имотите, както и кой управлява реално луксозните автомобили в момента. 

„Ако вие не сте работили цял живот, но баща ви е един крупен бизнесмен и има заводи, той може да ви купи. Но ако се окаже, че вие и цялото ви семейство никога не сте работили, е ясно каква е ситуация”, посочи Димитров.

Той добави, че и депутатите не са застраховани от проверките на прокуратурата.

„Главният прокурор може и имунитет да свали на депутат”, каза Ревизоро.

Според него никой не очаква всички тези луксозни автомобили и имоти да бъдат  конфискувани и собствениците им да влязат в затвора. Ревизоро добави, че няма как имоти с ипотека и коли на лизинг да бъдат конфискувани.

„Говорим за превенцията”, подчерта Емил Димитров. „Прокуратурата много е правилно дала тримесечен срок, за да могат компетентните органи да отидат и да проверят какви са доходите. Добре е да има такива акции и то по-често”.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини