Михаил Миков: Дъртаците вън от МВР

Системата на МВР се нуждае от отпушване на кадровата политика. Това каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Михаил Миков, предаде репортер на Агенция „Фокус". По думите на Миков кадровата политика във вътрешното министерство трябва да продължи и през следващите години, като ще има преструктуриране и в образованието в МВР.
Когато става въпрос за навършени години за пенсиониране е справедливо тези хора да освободят място на по-младите, каза Миков, като допълни, че именно заради това е предвидено изплащането на 20 заплати при освобождаване от работа. В следващите дни ще бъдат обявени нови конкурси, които ще бъдат съпроводени и с пенсионирания, съобщи министърът. Министърът каза, че е необходима оптимизация на състава на структурите, които пазят вътрешните граници и така ресурсът да бъде насочен към увеличаване на възнагражденията. Тази политика ще продължи и тя няма алтернатива, каза Миков. Според него на много места в системата е наследено състоянието на структурите и щатовете от 80-те години на миналия век. Има РПУ-та, където двойна е натовареността в сравнение с други, а щатната бройка е в обратна пропорция, каза той. За това е съставена таблица, според която да се определи натовареността в ОДП-ата и РПУ-ата. Предвижда се и диференцирана заплата за местата, където е най-натоварено.
Според депутата Станчо Тодоров, на чието питане отговаря вътрешният министър, в министерството се набелязват проблемите, но не се работи по тях.








Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини