Кризата удари и най-дълго излъчваната сапунка

Най-дълго излъчваната сапунена опера в света - американският сериал "Пътеводна светлина", ще спре да се снима тази есен, предадоха световните агенции. Сериалът се снима и излъчва от американската телевизия Си Би Ес от 1952 г. Той обаче е започнал съществуването си още преди 72 години първоначално като радиосериал, излъчван по радио Ен Би Си.

Последният епизод на сериала ще бъде излъчен на 18 септември тази година. "Пътеводна светлина" е вписан в Книгата за рекордите на Гинес като най-дълго излъчвана сапунена опера в света. Сериалът е спонсориран дълги години от компанията Проктър енд гембъл, известна с гамата си от шампоани и други продукти за лична хигиена. Поради тази причина с течение на времето сериалът си спечелва прозвището сапунена опера.

През годините "Пътеводна светлина" печели общо 69 американски телевизионни награди Еми. Спирането на сериала е заради нисък зрителски интерес, което не оправдава инвестирането на големи суми в него в момент на икономическа криза, обявиха от телевизия Си Би Ес.

"Пътеводна светлина" стана трамплин към голямото кино за такива звезди като Кевин Бейкън, Джеймс Ърл Джоунс и Калиста Флокхарт. В България сериалът се излъчва от 1992 г. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини