Обвиненият за убийството на осемгодишната Дамла е в следствения арест, страх го е да излезе

Мехмед Хасан, обвинен за убийството на осемгодишното дете от Момчилград, малката Дамла е в следствения арест в Кърджали и няма намерение да прави постъпки да излезе на свобода. Той не е обжалвал мярката „задържане под стража“,наложена му от Окръжния съд. Според осведомени Мехмед се страхува да излезе от ареста ,за да не бъде линчуван от съгражданите си.

В момента самопризнанията му се проверяват ,чрез назначените експертизи от наблюдаващия прокурор. Той има желанието разследването да бъде осветлено фактически изцяло преди да влезе в съда. Делото е сложно и предвиденият от закона двумесечен срок на предварителното разследване,вероятно ще бъде удължен с още два месеца. Това сподели зам.-окръжния прокурор и говорител на окръжна прокуратура Димитрина Делчева.

Делчева съобщи,че е готова една от ДНК експертизите,както и дактилоскопична експертиза. Работи се по техническа екпертиза. Целта е да бъдат изследвани всички веществени доказателства. Очакват се и още очни ставки.

Цялостното изясняване на обясненията на обвиняемият е важно ,както за обвинението,така и за защитата му,категорична е Делчева. Тя отказа да коментира мотивите за престъплението.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини