Альоша Синабов-спонсорът на футболното бъдеще на Кърджали

Той е от тези изявени кърджалийци,чиято обществена дейност не остава незабелязана. Нещо повече, той е двигател, мотор на много  инициативи в живота на града и областта. Познаваме го, като изключително деен радетел за балканско сътрудничество, като един от хората с голям принос за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“.

Човекът с многобройните изяви е Альоша Синабов. Знаем, че е председател на Стопанска камара-Кърджали, председател на НПО „Развитие“, номиниран за председател на клуба за българо-гръцко приятелство „Елада“ , член на ръководството на Дружеството за българо-турско приятелство, пастпрезидент на най-голямата хуманитарна организация Ротари клуб-Кърджали и президент на най-добрата футболна академия в Южна България „Арда 1924“. Ангажиментите му са подплатени с неуморен труд.

   Какво не знаем за Альоша Синабов? Роден е на 13 януари 1965 г.  В с.Кирково, област Кърджали. Завършва основното си образование в родното си село. Продължава в Техникума по строителство „Христо Смирненски“-Кърджали. Завършва бакалавърска степен „Счетоводство и контрол“. Магистър по финанси във ВТУ“Св. св. Кирил и Методий“-Велико Търново.

Трудовата си дейност започва в „Язовири и каскади“, продължава в Строително монтажния комбинат.

 С настъпването на демократичните промени, заминава за Нюмберг , Германия,където работи във фирма „Аро“. Остава 4 години. Казва , че този период от живота му го е научил на дисциплина, предприемчивост, дал му е нов мироглед.

Връща се в България и започва собствен бизнес-търговия на едро и дребно с хранителни стоки. Негова е търговската верига „Парадайс“. Подхваща и ресторантьорство.

 Предприемачите от областта оценяват качествата му и го избират за председател на Стопанска камара, в която членуват над 180 фирми от различни браншове. Работи усилено за контактите между бизнесмените от Кърджалийска област и съседните ни държави Турция и Гърция. С Гърция се акцентира върху проекти за подготовка на млади предприемачи , след завършване на образованието им.

  Член е на Областния съвет за развитие и Съвета за сътрудничество. Не пропуска възможност на различните форуми да поставя въпроса за дуалното обучение на подрастващите млади хора от региона, което да осигури, така нужните за индустрията кадри. Желанието му за равномерен просперитет на всички общини в региона го ангажират с НПО „Развитие“, чийто председател става преди 20 години.

  Убеден радетел за отварянето на ГКПП „Маказа -Нимфея“. Като член на клуб „Елада“ участва във всички събори на приятелството на 31 гранична пирамида. Избран е за председател на клуба, акт който чака съдебна регистрация.

   В Ротари клуб-Кърджали се изявява във всички хуманитарни направления. Участва в дарителските кампании за закупуване на ковьози за болницата в града, както и за възстановяването на статуята на Орфей. Става президент на клуба, дистрикт-гуверньор на зона 9/Кърджалийска и Смолянска област/. Отличен е със значката „Пол Харис“.

  Истинската му слабост са децата. Създател е на футболната академия „Арда 1924“. В нея футболни умения придобиват над 200 деца, родени от 1998 г. до 2011 г. Ежегодно освен в областни и национални първенства отборите на академията се включват във силни международни турнири и печелят отличия. Нашите деца са гостували в Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

  Един девиз дава мотивацията на ръководството и младите футболисти: “Добра личност, добър гражданин, добър футболист“. Като управителен съвет и треньорско ръководство вярваме, че възпитавайки добри личности и  граждани , ще изградим и добри спортисти, споделя Альоша Синабов.

  Затова деца и ръководители са категорични „Ние винаги ще бъдем заедно!“

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини