В деня на траур Момчилград е разбунен кошер, майката на Дамла не смее да се прибере у дома

В деня на траур обявен от Община Момчилград, градът е като разбунен кошер. Момчилградчани са разделени на две. Едни приемат, че убиец е задържания Мехмед Хасан, други не вярват, смятат, че истинският убиец е на свобода. Факт е обаче, че убийството е извършено само два дни след като бабата на Дамла заминала за Турция да гледа болен. В събота се очаква Окръжна прокуратура да поиска постоянна мярка „задържане под стража“ на Мехмед.

Мнозина които познават задържания смятат, че той не е убиецът. Учителката му Пенка Петева споделя, че той е бил тих, кротък, скромен ученик. Бил много затворен.

За фаталната нощ съседката Стефка Николова си спомня, че не са чули никакъв шум. При отварянето на вратата на апартамента на жертвата се чувал особен шум. Но в ранните часове такъв не бил доловен.

Съседи споделят, че Мехмед се държал мило с Дамла. Водил я за ръчичка. Те отхвърлят и възможността майката Садет Муса да е извършител. Тя е вече вън от следствения арест. Садет е много разстроена от убийството на детето си, твърдят познати. Тя не посмяла да нощува в апартамента, където е извършено убийството. Останала да нощува в дома на майка си.

Момчилградчани, които не вярват, че е заловен истинския убиец, не пускат децата си без придружител на училище.

Кърджали бг вести

Снимка:24 часа

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини