МВР излиза на протест по границите

Полицаи ще протестират без да блокират работата на граничните пунктове и да пречат на гражданите. Ще протестират само служителите, които не са на смяна, съобщи БНР.

По обед на граничен пункт Дуранкулак излизат служителите от Добричко, но пунктът няма да затваря. В рамките на деня протести ще има и по други гранични пунктове.

Полицаите (синдикатите в МВР) настояват за вдигане на основните заплати от юли 2017 г. с 15% и за спешен ремонт на закона за МВР.

Протестът ще се проведе, въпреки че МВР получава допълнително 55 млн. лв. за увеличение на заплатите - по около 60 лв. над заплатата на полицаите и служителите в администрацията. Парите дошли от икономии във ведомството. За първи път от 10 години полицаите получават и близо по 500 лв. коледни бонуси.

„Изпълнено е само едно от исканията ни. Министърът до ден днешен не спазва закона и не влиза в преговори с протестиращите”, заяви Благой Ванкин от Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от bTV.

„Средства както виждаме има – коледните бонуси, например, показаха, че може да бъде увеличена заплатата на служителите и средства има. Разпределението им от бюджета е неправилно”, смята Ванкин.

Той е категоричен, че протестът на МВР няма да попречи на гражданите и няма да се блокират гранични пунктове.                               

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини