Кърджали се обедини в подкрепа на Петя Костова

Повече от два часа и половина продължи благотворителният концерт в подкрепа на Петя Костова. Снощи в препълнената зала на театъра в Кърджали бяха дошли много кърджалийци, обединени от общата кауза – да помогнат за набиране на средства за лечението на младата жена, страдаща от болест на Ходжкин. Сред публиката бяха също кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кметът Веселина Тихомирова. Цялостната организация за концерта бе на трима ученици доброволци, които се свързват с мениджърите на певците и уточняват участието им в Кърджали. 
Концертът започна с видеообръщение на Петя Костова, която развълнува всички със своята искреност и голямо желание да се пребори с тежкото заболяване. „Имам пълното основание като кмет на Кърджали тази вечер да се обърна с чувство за гордост от това, което младите хора на Кърджали правят”, каза инж. Хасан Азис и покани на сцената тримата младежи, организирали концерта- Моника Николова, Мартин Каралчев, Христо Момчев. 
„Благодаря от името на всички за чудесния урок, който тази вечер младите хора поднасят на всички кърджалийци - общото желание да помогнем на Петя. Обикновено родителите и по – големите учат децата, но сега ролите са разменени.Тази вечер децата на Кърджали дават урок на възрастните по човеколюбие, по доброта и аз се гордея с това”, продължи градоначалникът. Той подчерта, че научавайки за тази чудесна инициатива, община Кърджали веднага откликва и закупува 250 лв. Пожела на младите хора да бъдат инициативни и се опитат с различни кампании да помагат на хората, изпаднали в беда, защото всеки може да бъде в ситуацията на Петя. „Кърджали през годините винаги е подкрепял различни кампании и е успявал, когато всички жители са били заедно. Всички вярваме, че по Коледа стават чудеса. Нека това е едно от чудесата, които се случват тази вечер! Като кмет на Кърджали съм горд, че се обединяваме в общи каузи в името на доброто! Нека помогнем на Петя !”, сподели кметът инж. Азис. 
На сцената в Кърджали първи в подкрепа на Петя Костова пяха и танцуваха малките таланти от вокална група „До ре ми“ и от Школата за модерни танци към ОДК, след това Радко Петков, финалист от Гласът на България, Деа Майсторска, следваха Нели Петкова, Симона Загорова, Здравко Мандаджиев, както и танцьорите от Тракийското дружество „Димитър Маджаров“ в Кърджали. Билетите за спектакъла бяха на цена 8 лв., във фоайето на театъра бяха поставени и дарителски кутии. От благотворителния концерт на 13 декември кърджалийци събраха над 5 000 лв. в името на каузата за лечението на 30-годишната Петя Костова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини