Да подкрепим Перперикон в националния конкурс „Сграда на годината“

Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участват в тазгодишното издание на конкурса.  Сградите са разделени в 13 категории, сред които и „Паметници на културата“. Организаторите  отделят особено място на реализираните проекти - паметници на културата и сгради, свързани с духовността и съхраняване на националната памет. Община Кърджали е номинирана  в тази категория с проекта "Перперикон - минало за бъдеще". В нашата категория са също : първият изцяло новоизграден катедрален  "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч, " във Видин, "Консервация, реставрация и социализация на тракийски могили "Хелвеция и Грифони" в община Казанлък, "Реставрация и адаптация на къща "Клианти" – Старинен Пловдив и ДКЦ "Авис Медика" в Плевен.
"Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп" под патронажа на МРРБ с подкрепата на браншовите организации в проектирането и строителството. Националният конкурс е учреден през 2002 г. и е най-значимото събитие в областта на инвестиционните проекти, архитектурата и строителството в България
Най-добрите сгради в България ще бъдат оценявани от авторитетно жури  с председател  Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Приканваме всички кърджалийци да подкрепят нашата номинация, гласувайки в сайта Buildingoftheyear.bg, за да  се представим достойно и в надпреварата „Сграда на публиката“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини