Кадер Мюмюн спечели награда за рисунка на МВР

Седмокласничката Кадер Мюмюн от ОУ „Васил Левски“ в село Звънарка спечели първа награда в своята възрастова група в националния конкурс „Аз и Детското полицейско управление“. Награждаването на отличените автори на рисунки в страната се състоя на 7 ноември в Националния дворец на децата в София. На церемонията нашата ученичка беше придружавана от старши инспектор Айнур Реджеб от отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Кърджали и инспектора от Детска педагогическа стая в РУ-Крумовград Петър Видев.

Кадер беше поздравена за успеха си от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов, който ѝ връчи грамота и предметна награда. В отличената рисунка ученичката е изобразила пътнотранспортно произшествие с пострадало дете.

„Детско полицейско управление“ започна своето съществуване преди една година и половина. До момента са открити 201 Детски полицейски управления към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават 4543 деца на възраст от 8 до 12 години. Там малчуганите усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини