Себахатин Гьокче дари нови книги на читалищата в Кърджалийско

Изображение 1 от 4

    Предприемачът и общественик Себахатин Гьокче дари нови книги на читалищата в Кърджалийско. По негова инициатива в Народно читалище „Обединение 1913 г.”се събраха читалищни секретари от цялата област. Гьокче бе приготвил книги за всички действащи културни средища,  които са около петдесет. За първи път от десет години читалищните секретари получиха нови книги. Себахатин Гьокче връчи на всички излязлата наскоро книга „Мостът” на журналиста Георги Кулов. Общественикът помогна финансово за отпечатване на книгата, но не можа да присъства на представянето й в навечерието на Деня на Кърджали.

    В обръщение към читалищните секретари Себахатин Гьокче заяви:

    Щастлив съм,че имах възможността да подпомогна издаването на уникалната книга „Мостът” ,написана от големия познавач на Източните Родопи Георги Кулов.

      Винаги съм вярвал в приятелството и неговата сила. Като ротарианец и общественик осъзнах, че само приятелството между хората с различен етнос и вероизповедание може да сложи край на тезата ,че Балканите са „Барутния погреб на Европа”. Подпомогнах това издание с мисълта, че моята вяра ще стане заразителна за читателите на книгата. Самият аз, съм участник в горещи събития в миналото. Затова смятам, че приятелските връзки между мюсюлмани и християни в този край са пример за подражание. Напълно подкрепям председателаят н 39 Народно събрание проф.Огнян Герджиков, който при визитата си в нашия град като служебен премиер заяви „Толкова хубави неща се случват в Кърджали, а толкова малко знаем за това”. Тази книга е поредният мост между общностите в Източните Родопи. Пожелавам й успех.

    За книгата говори нейният автор Георги Кулов.

    Читалищните секретари споделиха, че са впечатлени от жеста. Очакват в библиотеките към културните средища да постъпват повече книги на местни творци.

    Всички те получиха автографи от автора и спомоществователя на книгата.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини