Кметове анализират Общия устройствен план на Ардино

Проектът за Общия устройствен план (ОУП) на община Ардино бе основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино.  Това бе поредното обсъждане на ОУП на общината под ръководството на кмета Ресми Мурад. Акцентът бе върху техническата инфраструктура, която е най-важната част от него.

На срещатаучастие взеха ръководителят на колектива от ДЗЗД „Архсет – Димитрова – Салджиева“ арх. Хубена Салджиева, гл.арх. на общината Станислав Луков и инж. Стойчо Стоев.Тук бе и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.

Арх. Салджиева отбеляза, че  всички предложения на кметовете на населените места за организационните зони и ВиК мрежи са включени и отразени в плана.Новият ОУП ще предначертае насоките за развитие на общината и ще даде реални параметри за реализиране на заложените в него идеи“, заяви арх. Салджиева. Предстои настоящият Общ устройствен план да бъде приет от Експертния съвет за устройство на територията към Община Ардино и местния парламент. А до края на годината да бъде обявен в Държавен вестник.

Друга тема, която бе обсъдена по време на срещата бе подготовката за зимния сезон. Кметът Ресми Мурад заяви, че общината има пълна готовност за зимния сезон. Той съобщи, че е закупена от Германия нова техника за опесъчаване на основната общинска пътна артерия. „Надявам се с новата придобивка да постигнем желаният ефект“, заяви Ресми Мурад.

Директорът на офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в Кърджали Елван Гюркаш запозна селските управници с възможностите на комплексното административно обслужване. Тя наблегна на онлайн услугите, които предоставя НАП чрез персоналния идентификационен код (ПИК) и квалифицирания електронен подпис (КЕП) – проверка на данъчно-осигурителната сметка, подаване на годишни данъчни декларации, проверка на здравен статус и трудовите договори. „Не случайно първата ни среща е в Ардино. Общинската администрация е наш добър партньор и в нейно лице виждаме пример за грижата към хората, а именно информираността“, заяви Елван Гюркаш. Тя наблегна на данъчните декларации, проверка на трудовите договори, годишното данъчно и  административно обслужване. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини