Засипаха с въпроси Караянчева и Чанев в он лайн предаване

Поредната среща на Цвета Караянчева живо във фейсбук, наречена „Питай Цвета”, проведена във вторник вечер, отново събра стотици въпроси, на които не стигна времето да се отговори. В он лайн предаването се включи и областният управител на Кърджали Никола Чанев, към когото също имаше голям интерес.

Заместник председателят на Народното събрание даде отговор на актуални питания в областта на политиката. Един от тях беше: „Защо ДПС скача срещу вицепремиера Валери Симеонов?” Караянчева обясни, че кабинетът работи добре, ГЕРБ в партньорство с партриотите движат важни за страната политики, а някои хора не могат да преглътнат това. Тя нарече този шум „буря в чаша вода”.

За противопоставянето на БСП и ГЕРБ и докога то може да продължи, народната представителка категорично заяви: „Ако БСП имат докадателства, да ги дадат на прокурора, а не да развявяват своите съмнения като байряк по медиите и да очернят името на хора, които не заслужават това.

Хората се поинтересуваха защо ГЕРБ застана зад Делян Добре и не позволи той да напусне Народното събрание, но постъпи различно при гласуването на оставката на депутата Антон Тодоров. Караянчева изтъкна качествата на Добрев като признат експерт в областта на енергетиката,който дори е работил над закона за енергетиката на Република България. Той е получил подкрепа не само от ГЕРБ, а и от работодателски организации. Освен това Делян Добрев е дългогодишен член на партията и неин активист, затова е бил запазен като депутат. Докато Антон Тодоров е от гражданската квота, а и самият той е предпочел да се оттегли и да не създава настроение срещу ГЕРБ. Той вече има възможност да се реализира на друго поприще, вече работи в централата на партията.

Заместник председателят на Парламента подробно разясни разликата между вижданията на ГЕРБ и на БСП при изготвяне на вариантите на бюджета, който се обсъжда. Караянчева определи бюджета на ГЕРБ като бюджет на стабилността, на баланса. БСП, както винаги, казват как ще похарчат едни пари, а не казват откъде те ще дойдат. Червените искат да заменят плоския данък с прогресивен, но това ще се отрази лошо на икономиката, ще притесни инвеститорите, а и млади хора, които биха се завърнали от чужбина, ще видят че тук данъците са много високи и ще размислят.

На въпросите за състоянието на улиците, тротоарите, осветлението и другите проблеми в Кърджали, Караянчева заяви, че много би искала градът да изглежда по-добре, да стане по-красив, но му липсва добрия стопанин.

Загрижен гражданин запита областният управител дали Кърджали е готов да се справи с подобно природно бедствие като това  в Бургаско. Никола Чанев увери, че се извършват регулярни проверки на водоемите и речните корита. Той обясни  какви мерки е предприела администрацията за контрол и превенция на потенциално опасните язовири на територията на областта.

Въпроси за водоснабдяването на село Кьосево, за пътищата, за моста на село Еровете, за състоянието на главния водопровод на Кърджали и други градски проблеми бяха поставени на областния управител. Той обясни, че администрацията прави всичко по силите си за да осигури средства за тези важни обекти, но трябва кметовете на съответните общини да проявят по-голяма загриженост и активност.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини