Първи Балкански турнир по тенис за деца в Кърджали, всички бяха победители

Повече от 40 тенисисти от Гърция, Турция и България се състезаваха за Купата на кмета в първия Балкански тенис турнир за деца, който се проведе през уикенда. Двубоите се изиграха на кортовете в комплекс „Арпезос” в Кърджали. Домакин бе Тенис клуб „Орфей“, а проявата е част от програмата за Деня на града.

 „Направихте един силен турнир, с много оспорвани мачове. Всички показахте добра игра. Най-важното е да продължавате да спортувате и да се развивате, защото сте бъдещето на нашите страни.“, заяви при закриването на турнира треньорът Христо Чобанов. Медали и купи на победителите връчиха Первин Риза от Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Кърджали и президентът на Тенис клуб „Орфей“ Рафи Хорикян.

Най-силно се представиха Руси Несторов от Тенис клуб „Харманли“ при момчетата до 10 години и Дуру Гюренлер от Люлебургаз, Турция, при момичетата в същата възрастова група. При по-големите, до 12 години, купата грабнаха Мартина-Йоана Чобанова и Ерен Ердинч и двамата от тенис клуб „Орфей“.

Всички останали участници получиха медали и тениски с фирмен знак.

При батковците в демонстранционни мачове се включиха силните състезатели от Комотини, Гърция, братята Спирос и Костас Терлемес, както и звездата на кърджалийски тенис Васил Иванов.

Текст и снимки: Валентина ИВАНОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини