За първи път Кърджали се включва в Похода на свободата срещу съвременните форми на робство

За първи път Походът на свободата на Международната неправителствена организация А 21, насочен срещу трафика на хора и съвременното робство, ще премине през Кърджали, съобщиха от българското представителство на организацията. Той е посветен на Международния ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, а освен през Кърджали, той ще премине още през София и Бургас и още през 50 държави по света. 
Момчета и момичета от Младежкия клуб към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ в Кърджали ще се включат в похода, който ще се състои на 14 октомври. Неговото начало е от 11 часа в събота. Той ще тръгне от Автогара „21 век” и ще стигне до паметника на Васил Левски пред общината. Участниците в похода ще бъдат облечени със специално изработени за този ден тениски, а момчетата и момичетата от Младежкия клуб към ОСНВ са изработили от картон гълъби като символ на свободата, които участниците ще връзват на ръката си, разказа Валентина Грудева, ръководител на Превантивно-информационния център към ОСНВ. Тя допълни, че в небето ще бъдат пуснати червени балони под формата на сърца като знак на любов към всички, станали жертва на трафика на хора. В похода ще се включат и младежи от ОДК-Кърджали. 
Целта на походът на свободата е хората да бъдат информирани за рисковете от попадането им в схема за търговия и трафик с хора, възможностите да избегнат подобни ситуации и не на последно място да популяризират откритата национална телефонна линия, по която могат да споделят свои наблюдения по темата. Целта й е да служи като мощно средство за превенция срещу съвременните форми на робство, каквито са търговията и трафика на хора, разказа Нина Николова от българското представителство на Международната неправителствена организация А 21. По думите й най-доминиращата съвременна форма на робство, освен сексуалното, е трафика на хора с цел трудова експлоатация. 
Като една от най-ефикасните форми на превенция срещу трафика на хора, Николова посочи, че това е откритата телефонна линия на неправителствената организация А 21, където хората могат да подават сигнали за различните видове експлоатация на хора, като съвременна форма на робство. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини