БСП събра бивши и настоящи учители в клуб „ ЕЛТА“

С разговор преминал в дискусия за добрите практики в образованието преди и днес, жените социалистки отбелязаха Международния ден на учителя 5-ти Октомври.
Бивши и настоящи учители обмениха мнения, идеи, полезен опит относно издигане авторитета на българския учител и повишаване качеството на съвременното българско образование. Връщайки се в годините назад бивши учители направиха предложения за осигуряване на безплатни учебници и помагала до 7-ми клас, засилване на извънкласните форми, но без допълнително заплащане от родители, връщане на училищните лекари в училищата, да се подкрепи идеята да има само по един учебник по предмет. Гост на проявата бе Милко Багдасаров, който поздрави всички присъстващи като им пожела здраве и дълголетие. Наред с това постави акцент на редица наболели проблеми в системата на образованието като необходимостта от диференцирано обучение в съвременнните условия и работата с ученици билингви.
Зам. председателя на Обединението на жените социалистки Величка Георгиева-преподавател във ПУ – Филиал – Кърджали сподели удовлетворението си, че бивши и настоящи учители, всички еталон за професионализъм, болеят за българското образование и желаят да помогнат с каквото могат. Елена Топалова – д-р на п. н. призова „Да запазим „даскалското“, което всеки носи в сърцето, душата в емоциите… “. Емоционално бе и изказването на Милка Дунгова, дългогодишен начален учител – „Щастлива съм, че съм избрала тази професия и след толкова години моите ученици ми целуват ръка“.

Теодора Каракостова – обл. координатор на Обединение на жените социалистки

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини