Съдът остави Цветанов зад решетките! Хиляди почетоха зверски убитата Радостина

Варненският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение на Георги Цветанов, обвинен в убийството на студентката Радостина Евтимова.

Същевременно над 2 000 души вече се включиха във възпоменателното шествие в памет на зверски убитата Радостина Евтимова.

Хората се спуснаха от всички странични улици на булевард "Княз Борис І" във Варна. Прави впечатление, че към шествието се присъединяват и по-възрастни хора, информира агенция Фокус.

В шествието участваха и студенти от Бургас и Шумен, които подкрепят протеста на варненските си колеги.

Полицаите спряха участниците в шествието пред входа на Окръжния съд, където протестиращите застанаха мълчаливо и запалиха по една свещичка в памет на убитото момиче.

Студентите гарантираха, че няма да се стига до ексцесии, независимо какво ще бъде решението на съда.

Шествието в памет на зверски убитата във Варна Радостина Евтимова тръгна от самия вход на Икономическия университет по булевард "Княз Борис І". Първи най-отпред бяха родителите на убитата студентка, а плътно зад тях - родителите на убития преди няколко месеца Светлан Стоянов.

Огромната група от хора ги следваха безмълвно, като нямаше скандирания по адрес на заподозрения в убийството Георги Цветанов.

Участниците в шествието носеха плакати, на които пише "Колко още трябва да бъдат убити?" и "Искаме правосъдие - искаме доживотна без замяна!".

Студентите коментираха, че за да бъде променено нещо, те трябва да са единни и да гледат общия интерес на младите хора. Те заявиха също така, че не могат да бъдат сто процента сигурни, че Георги е виновен, въпреки че 90 % от учащите са убедени в неговата вина. Но дори той да е невинен, варненските студенти настояват полицията да си свърши работата и виновникът да бъде заловен и адекватно наказан.

Булевард "Княз Борис І" е спрян за движение на леки автомобили и автобуси от представителите на реда, които следят за нормалното протичане на протестното шествие.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини