Съдят по бързата процедура 17-годишния ученик бияч

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа 17-годишеният младеж, бил учителя си по английски, за нанасяне на лека телесна повреда.

Момчето от Професионална Селскостопанска гимназия в Садово посегна на учителя си на 19-ти септември. Към момента на Атанас Георгиев, който е ученик в 12 клас, са

повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител.

В хода на разследването е установено, че именно той е извършител на посочените престъпни посегателства.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд – Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. Предаден е и дървения кол, с който дванадесетокласникът е ударил преподавателя си.

Делото ще бъде приключено в законноустановения срок за провеждане на бързо производство, посочват от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Междувременно от Синдикат Образование“ към КТ Подкрепа обявиха в отворено писмо до медиите, че настоява за най-строго наказание на ученика-агресор. „Нека делегираният бюджет да престане да бъде пречка за създаване и спазване на правилата и съответно налагане на строги наказания при нарушаването им. Ще настояваме за незабавно изключване на ученика и търсене на отговорност по Наказателния кодекс с лишаване от свобода. “, се казва в разпространеното писмо

По предложение на РСО „Подкрепа“ – Пловдив ще бъде предоставена финансова помощ на бития учител Антон Велков.

Синдикатът ще предложи на МОН да организира и финансира професионална охрана на входовете и коридорите на „рисковите“ училища.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини