Дядо подпали къщата на баба, оставя я без дом

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Ардино срещу 79-годишен, който по непредпазливост причинил пожар и изгоряла къщата на 80-годишна жена от село Любино. Произшествието станало на 16 септември около 13 часа. Възрастният човек почистил нивата си, запалил отпадъците и изпуснал от контрол огъня. Пламъците обхванали около 25 декара сухи треви и къща, която изгоряла. Шестима огнеборци от службата в Ардино локализирали и загасили огъня. Работата по случая продължава разследващ полицай.

180 декара сухи треви и храсти са изгорели в землището на село Лясково. Пожарът, причинен от човешка небрежност, избухнал вчера около 16.30часа. 10 огнеборци от службата в Кърджали и 1 доброволец няколко часа гасили огъня. Още 9 пожарникари с три автомобила от кърджалийската служба и трима доброволци са гасили около 160 декара запалени сухи треви и храсти в района на село Габрово вчера по обяд. Небрежно боравене с открит огън е причина за двете произшествия. 75-годишен запалил отпадъци в землището на село Полянец, изпуснал от контрол огъня, който бързо обхванал 25 декара треви и храсти. Два екипа на пожарната служба в Джебел, подпомогнати от шестима служители на Държавното горско стопанство, локализирали и загасили огъня. 9 пожарникари са гасили сухи треви и храсти в Кърджали и Момчилград. Няма нанесени щети. Лек автомобил горял в района на ГКПП „Маказа“ в събота около 10 часа. На помощ на водача се притекли минувачи и загасили огъня. Няма щети. В петък в 10.40часа е подаден сигнал за пожар в селскостопанска постройка в Кърджали. Екип на пожарната служба в областния център загасил огъня, преди да се прехвърли на трафопост. Късо съединение в електрически кабел причинил запалването, което унищожило постройката.

Трима спасители от Кърджали премахнали гнездо на оси от балкон на жилище в областния център.

За унищожаване на чуждо имущество 24-годишен е задържан в РУ-Ардино. Мъжът счупил стъклата на входната врата на жилищен блок в града. Охранителна полиция в управлението продължава работата по изясняване на случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини