Ново: Безплатна правна информация за гражданите в Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“

 Нова услуга предоставя регионалната библиотека  на гражданите на Кърджали и областта. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие. Услугата е за хора, изправени пред правен казус, който трябва да разрешат, но не знаят откъде да започнат и нямат средства за скъпи юридически консултации.

Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на имейл library_kli2003@yahoo. com  както и на място в информационния център „Библионет“ на библиотеката. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.

В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация „Глобални библиотеки – България“, с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

Примери:

Как да Ви признаят трудов и/или осигурителен стаж, ако сте работили в чужбина;

Какво да направите ако бездомни кучета ви нахапят на улицата;

Ако сте пенсионер, работодателят длъжен ли е да удържа вноските за осигуряване и други.

За контакти и допълнителна информация:

Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“

Галина Деликирова:   0361 62990,   0879294611.

Фондация Глобални библиотеки – България.

Спаска Тарандова: 02 465 10 76, 0892 219 360, starandova@glbulgaria. net.

Стоян Лазаров:  02 465 10 76, 0892 219 365, s. lazarov@glbulgaria. net.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини