Рекордните 950 кг.канабис залови полицията при акция в Качулка,Крумовградско

Изображение 1 от 3

     Рекордните 950 кг.канабис залови Областната дирекция на МВР-Кърджали при акция в село Качулка,Крумовградско.Това е най-голямото количество дрога,задържано от местните служители на реда в историята на дирекцията.Операцията е под наблюдението на старши комисар Венцислав Момчилов,директор на ОД на МВР и на прокурор Петя Чотрова от Районна прокуратура -Крумовград.Това стана ясно на брифинг даден от ръководители на Полиция и Прокуратура в Кърджали.Старши комисар Венцислав Момчилов посочи ,че служителите му са действали по оперативна информация.На 8 септември/петък/ те разкриват нива с 86 стръка канабис с височина от 2 до 2,40 м.Плантацията е в близост до дома на 66 годишният А.А.от същото село.Той бързо е установен от полицаите.Те са констатирали, че А.А. е полагал много грижи за реколтата.Поливал и торял е редовно насажденията.Затова и теглото им е близо тон.Изражението в суха листна маса е 25 кг.Веднага е извършен обиск и в дома на наркоплантаторът.Там са конфискувани 12 кг.сухи съцветия с високо съдържание на наркотично вещество.А.А. е събирал съцветията,паралелно с отглеждането на растенията.

    Наблюдаващият прокурор Петя Чотрова съобщи,че по искане на Районна прокуратура -Крумовград съдът е разпоредил процесуално-следствени действия.Извършен е разпит пред съдя в присъствието на защитник на А.А.Той е привлечен като обвиняем.На наркоплантаторът е наложена мярка парична гаранция от 6000 лева.Той не е задържан заради здравословното му състояние и напреднала възраст.Медици от ЦСМП са посочили,че той е с високо кръвно налягане и съществува риск за здравето му.А.А.получи забрана да напуска страната.Разследват се контакти и възможности за пласмент на дрогата.

    Чотрова посочи,че това е третият поред голям удар в Крумовградско.Вече има две ефективни присъди.Първата е за отглеждане на 150 кг.канабис през 2014 г.

    Окръжният прокурор Желязко Стефанов посочи,че през последните 2 години ръстът на делата срещу наркопроизводители е нарастнал три пъти.Три пъти са нарастнал и броят на делата за държане и разпространение на меката дрога.Той посочи,че през 2014 г. делата са били 26,а през 2016 г.-78.Числата са само за държане и разпространение.Само през първите 9 месеца на т.г. има внесени 4 обвинителни акта при само два за цялата 2014 г.

    Всичко това се дължи на успешната работа на Областната дирекция на МВР-Кърджали и качествено подготвените обвинения на Прокуратурата,подчерта Желязко Стефанов.Той бе категоричен,че не се наблюдава ръст на хората отглеждащи,държащи и разпространяващи марихуана.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Данаил
      6 0
      13:34, 11 сеп 2017
      ЕС унищожи с разпоредбите си тютюна в България и по-точно в Родопите, където е единственият поминък! От какво да живее местното население? Билки - пълна неясност и съвсем малко пари! А заразите, които пак в интерес на евромесопроизводителите се разпространяват в Родопите с цел унищожаване на домашните животни - предпочитани като екологично чисто месо!? Да не говорим за хайките по пътя от хайванпазара Мост - пак се пречи на местните месопроизводители! ЕС загроби България, но някои най-горе във властта здраво печелят от това!
    Последни новини