Закриха лятната читалня в парка

И през това лято, в месеците юни, юли и август РБ „ Н.Й. Вапцаров" продължи традицията да приобщава нови пространства за срещи с книгите. С много весело настроение, забавни игри и пожелания за нови срещи премина закриването на Лятната читалня. Денят 30.08.2017г. се превърна в малък празник за деца и възрастни в Градската градина. Библиотекарите благодариха за активността през лятото на своите посетители и връчиха грамоти на редовните си читатели.

Украсената с балони Лятна читалня се превърна в творческа работилница за изработване на книгоразделители. С помощта на библиотечните специалисти от РБ „Н. Й. Вапцаров” Кърджали, децата изработиха свои уникални книгоразделители. Празничното настроение допълваха и парти шапчици с различни приказни герои, които всяко дете получи.

Повече от 1800 са посещенията в Лятната читалня през това лято. Библиотекарите изразиха своето задоволство от факта, че в сравнение с посещенията регистрирани в Лятната читалня за същия период на 2016 година, се наблюдава повишаване на интереса към проявата.

И тази година малки и големи дечица заедно с техните майки, баби и дядовци имаха възможността на открито в парка да прочетат любима книга или вестник. Много вълнуващи бяха и срещите с местни детски писатели. Много забавно за малчуганите, наред с четенето, бе възможността да рисуват и оцветяват любими приказни герои, да отговарят на забавни гатанки, които сами откриваха и прочитаха от книгите, предоставени от библиотеката. И докато в забава времето за малките отлиташе неусетно, техните майки и баби разменяха рецепти, четяха вестници и решаваха кръстословици.

Така Лятната читалня се превърна в любимо място и възможност за създаване на нови приятелства между деца, дошли на гости за лятото при баба и дядо.

Екипът на РБ „Н. Й. Вапцаров” благодари на всички свои посетители за активността през лятото и изказва специални благодарности на издателите на местните вестници, които и тази година предоставяха безвъзмездно през цялото лято по един екземпляр от своите издания за Лятната читалня.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини