Алпер от Ардино с едногодишна стипендия в САЩ

Десетокласникът Алпер Ахмед от Ардино спечели едногодишна стипендия за обучение в щатите. „Искам да благодаря на всички мои близки и приятели, които ме подкрепиха в това нелеко начинание. Борбата за тази награда беше дълга и тежка и затова съм много благодарен на хората, които ме подготвиха, за да мога да се представя на ниво. Сега е мой ред да запозная американците с нашата богата култура и да им разкажа повече за живота в България“. С тези думи ученикът сподели радостната новина за спечелената стипендия.

Той кандидатства по програма YES, която предоставя възможност на ученици от различни европейски държави да прекарат една учебна година отвъд океана. Програмата се провежда всяка година, като местата за победители са само 10. Провежда се с цел разширяване на комуникацията и обмен на култура между САЩ и страните участнички.

Състезанието се състои от 3 кръга. Първият от които е тестова проверка на знанията по английски, вторият есе, чрез което се проверява общата култура на участника, а третият представлява гпрупова работа и индивидуално интервю. Той впечатли комисията с нестандартното си мислене и богата обща култура.

Днес Алпер лети за Вашингтон, където ще прекара няколко дни в обучение, а след това ще се срещне за първи път със семейството, с което ще прекара следващата една година. Той много се вълнува за всичко, което му предстои в страната на неограничените възможности.

Станислав Дойновски

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини