Ето така би изглеждала ядрената война...

Хашем Ал-Гхали е едва на 26 години, но вече има близо 9 милиона последователи във Фейсбук. Занимава се с наука и продуцира клипове в тази насока. Известен е най-вече с инфографиите и видеата си, документиращи съвременни научни открития. Работата му в областта на научната комуникация събира вниманието на научните източници и на потребителите на социални медии.

Ал-Гхали получава безвъзмездна финансова помощ заработата си и множество награди за своята отдаденост и дълбокото си разбиране за научната комуникация - Награда за върхови постижения в науката за медиите и литературата (2014), Немска награда за академичен обмен (DAAD) (2013-2015 г.) Роден е в Йемен, но живее в Германия.

Едно от последните му видеа "The final moment" показва как би изглеждала една ядрена война в наши дни. Накратко - в света има над 16 хиляди бомби, в случай на ядрена война 2 хиляди ще бъдат изстреляни моментално и без предупреждение...

Изгледайте видеото, заслужава си да се помисли над него. От пускането му на 8 август до днес, 11 август, са го видели над 640 хиляди души от целия свят.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини