Организират народни борби в Ябълковец на 13 август

За втора поредна година в рамките на традиционния събор в ардинското село Ябълковец ще се проведе турнир по свободна народна борба. Спортната надпревара ще се проведе на 13 август (неделя), а организатор е местното кметство с финансовата подкрепа на изселници от Турция. В турнира се очаква да участват десетки борци от Ардино, Кърджали, Стремци, Момчилград, Хасково, Димитровград, Асеновград. За първите три места в съответните категории са предвидени парични награди, а за най-добрия пехливанин – коч.

Всички, които искат да се включат в състезанието могат да се запишат на място до 11.00 часа. Право да се бори ще има и всеки от зрителите, пожелал да се пробва срещу пехливаните. Главен съдия ще бъде треньорът на СКБ „Кърджали” Аталай Сюлейман, син на известният борец в близкото минало Ибиш Ибишев.

Кметът на Ябълковец Мюзейен Сюлейман уточни, че в рамките на селищния събор ще се проведат и турнири по шахмат и табла. На 12 август (събота) в местната джамия ще се проведе мевлид за здраве и берекет.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини