"Тъмната кула" оглави бокс офиса (видео)

"Тъмната кула" - адаптация на поредицата фантастични романи на Стивън Кинг, триумфира в боксофиса в САЩ. Филмът струва на Sony и Media Rights Capital около 60 милиона долара, но ще направи още десетки милиони, предвиждат кометаторите. Повечето критици на одобриха "Тъмната кула", но тя е изкарала през уикенда 19,5 милиона долара, сума достатъчна за да стане номер 1.

Роланд Дисчейн, последният Стрелец (Идрис Елба) е в непрекъснат двубой с Уолтър Падик - Човекът в черно (Матю Маконъхи). На карта е заложено бъдещето на всички светове, доброто и злото ще се сблъскат в решителна битка и само Роланд ще може да защити Тъмната кулата от Човека в черно.

Най-следената от Холивуд премиера - "Детройт", съвсем не оправда очкваният. Интересът към този филм бе завишен, отчасти заради усилията на Annapurna Pictures да влезе в големия филмов бизнес. "Детройт" разказва за бунтовете в града през 1967 г., с акцент върху убийството на черни тийнейджъри от полицията. Основаната през 2011 г. от наследницата на Oracle Меган Елисън, Анапурна е успешен продуцент на престижни драми. Но досега продажбите и разпространението им винаги са били поверявани на партньори. "Детройт" е първият опит на Анапурна да направят всичко сами.  "Детройт" е изкарал с около 30% по-малко, отколкото прогнозираха анализаторите преди излизането му по кината. 

„Дюнкерк" е на второ място в бокс офиса със 17,6 млн. долара. Третият привлекателен за зрителите филм от този уикенд е "The Emoji Movie" с 12,35 млн. долара приход от киносалоните. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини