Наздраве на учените! Уискито било много полезно!

Марк Твен може и да има доста заслуги към световната литература, но ние се асоциираме най-вече с една негова мъдрост: „Твърде много от всичко е лошо, но твърде много хубаво уиски е едва достатъчно.“ Съмняваме се великият автор да е имал предвид здравословните ползи от употребата на кехлибарената течност; ние обаче ще се хванем за твърденията на модерните учени и ще си сипем едно малко (да се чете – голямо, отговорно).

Уискито помага при рак

Легендарните антиоксиданти в червеното и бялото вино присъстват и в уискито – при това в доста по-големи количества. На конференцията EuroMedLab в Глазгоу през 2005-а д-р Джим Суон подчертава, че консумацията на сингъл малц е по-полезна за организма от червеното вино!

От уискито отслабваш

Ми, да – дори в сайта  LiveStrong.com  обясняват, че липсата на въглехидрати и мазнини прави от уискито съвършена пиячка за хората на диета!

Уискито пази от инсулт и инфаркт

Уточняваме – става дума за непромишлени количества! Според харвардско изследване една чашка уиски на ден предпазва от инсулт и сърдечен удар. „ Напълно е правилно да се смята, че твърдият алкохол е както лекарство, така и отрова – зависи колко поглъщаш“, твърдят умните глави. (Ние клатим глупавите си глави одобрително.)

Уискито лекува настинка

Това с греяната ракия вече не е модерно. Забъркай с коктейл с горещ чай, мед и лимон – и моментално ще се ободриш!

Уискито помага срещу деменция

Доказано е – една до шест чашки седмично помага срещу деменцията. Ако не вярваш – виж това изследване от 2003-а.

Уискито успокоява нервите

Защото разширява кръвоносните съдове, успокоява сърдечния ритъм и пулса. И тук е важно да се ограничаваш до едно на ден – в противен случай реакцията е обратна.

Уискито помага на храносмилането

Високият алкохолен процент стимулира производството на пепсин – ензим, който помага на храносмилането. Неслучайно шотчетата след ядене се наричат „дижестиви“!

Оригиналният материал е в Esquire.nl

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини