Поредно заседание на Общинския съвет в Ардино

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си заседание преди лятната ваканция. Дневният ред включваше 13 точки за разглеждане. Съветниците подкрепиха единодушно предложението на кмета Ресми Мурад за преструктуриране и извършване на промяна на вида на социалната услуга „Защитено жилище за хора с умствена изостаналост“ в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“. Кметът Ресми Мурад заяви, че мотивите за промяна на вида на социалната услуга са, че понастоящем потребителите са лица с увреждания с над 90 на сто, установени с експертно решение на ТЕЛК и са лица с висока степен на зависимост от грижа, която може да им се осигури най-пълноценно в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“.

Местните парламентаристи взеха решение всписъка на защитените детски градинина територията на Община Ардино за учебната2017/2018г. да бъдат включени

ДГ „Брезичка“ – Ардино с изнесена филиална група в Горно Прахово и ДГ „Мир“ с изнесена филиална група в Боровица.Предложението ще бъде изпратено до Министерство на образованието и науката, за да бъдат включени двете филиални групи в актуализираният списък на защитените детски градини  в страната през следващата учебна година. През учебната 2017/18 г.в Горно Прахово ще се възпитават и социализират 18 деца, а в Боровица 7.

Ардинските съветници подкрепиха предложението на кмета Ресми Мурад общината да вземе участие в Организацията за управление на туристически район „Родопи“ с център Смолян.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини