Влакчето тръгна, кметът Хасан Азис лично го подкара

    Кметът на Кърджали, заедно с машиниста Шабан, направи първата проба на възстановеното от общинското предприятие ОЧБ детско влакче в парк Простор. Той сам подкара влаковата композиция, изминавайки около 100 метра в двете посоки по все още ремонтиращия се релсов път. От специализираната бригада към БДЖ, която извършва ремонта обещаха, че до края на тази седмица релсовия път на детската железница да бъде готов и от понеделник детското влакче да потегли със своите малки пасажери – децата на Кърджали и техните гости от страната и чужбина.
    „Беше необходимо да се направи цялостен ремонт на влакчето и на вагончетата, както и на релсовия път. Такъв фундаментален ремонт досега не е правен откакто е пуснато влакчето в движение през 1961 година. За това бяха нужни около 12 хиляди лева и имаме уверението на фирмата, че до петък или най-късно до понеделник следващата седмица целият релсов път ще бъде готов. Така че през летния сезон децата и гостите на Кърджали ще могат да се радват на влакчето”, каза кметът инж. Хасан Азис. 
    Той подчерта, че ремонтът на влакчето е станал възможен със съдействието на „Горубсо”, защото самият минен локомотив е от най-старите по рода си машини и вече не се произвеждат части за него. А са направени ръчно в цеховете на предприятието. 
    Нашето задължение към децата на Кърджали ще бъде изпълнено и от понеделник нататък те вече ще могат да ползват детското влакче, каза още кметът на Кърджали. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини