Полицаите търсят шивачи да им кърпят униформите

Служителите в системата на МВР често се налага да търсят шивачи, за да закърпят старите си униформи, стана ясно от думите на полицаи.

Ивайло Десев и Трифон Трифонов от Охранителна полиция заявиха по bTV, че техни колеги си купуват и платове, за да си шият нови униформи. 
Служителите са налага да отделят около 30% от заплатите си, за да могат да поддържат униформите си.

Това, което им се осигурява, са оръжието и малки части от цялата униформа. 

Неотдавна парламентът промени закона за МВР така, че полицаите, които са имали право на униформи, но не са ги получили в последните 5 години, ще получат левовата равностойност за тях. Сумите няма да бъдат облагани с данъци и за тях няма да се изчисляват и внасят осигурителни вноски. 

Служителите в МВР започнаха серия от регионални протести с искане за по-големи заплати. Началото беше дадено снощи в София. 

Полицай се оплака, че с 23 години стаж е командир на екип съм, има шест школи, завършва магистратура и получава основна заплата 682 лева. 

Заплатите са ниски и трябва да бъдат увеличени, призна министър Валентин Радев. "Кога и как не може да се разберем. Искат веднага и аз им казах, че това няма как да стане. Това ще стане вероятно след Нова година", уточни той.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини