Бразилски туристи видяха за първи път Дяволския мост

Изображение 1 от 4

    Бразилски граждани, повечето от които с български произход,организираха екскурзия в България с маршрут София - Смолян – Ардино – Кърджали. През уикенда групата пристигна в град Ардино. Гостите от Южна Америка  се разходиха из центъра на града под Белите брези и посетиха  за първи път едно от най-красивите места в Родопа планина-Дяволският мост.

    „Много хубав малъкпланински град. Навсякъде е изключително чисто, подредено и красиво.  Хората са много топлосърдечни и гостоприемни. Хубава природа. Чист въздух.А дяволският мост е уникален и всеки турист, трябва да го види“, заяви Илко Минев, ръководител на групата. Той е писател

    и повече от 45 години живее вград Манаус, столица на щата Амазонас.„Целта на пътуването е да покажа на семейството си красотите на родната си страна и на Източните Родопи“, уточни Минев.

    Преди да дойдат в Ардино те са посетили Пампорово и скалния феномен Чудните мостове, край смолянското село Забърдо. А в Кърджали саизкачили археологическия комплекс „Перперикон“.

    Туроператорската фирма, която организира културната обиколка  е „Ли-Тур“ ЕООД от София. А екскурзовод на групата е Цветелина Цанкова (Betty), първият туристически влогър у нас.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини