Нова програма за заетост в бедни общини тръгва с 2 млн. лв.

С 2 милиона лева в няколко общини на страната започва нова пилотна програма за заетост в общини с висока безработица. За старт на програмата социалното министерство е избрало 14 общини в Северозападна България - областите Враца, Монтана и Видин. Сред избраните общини са Руженци, Якимово, Хайредин, Димово, Борован, Лъчедръм, Чупрене, Криводол, Грамада. В тези населени места безработицата е между 30 и 64 процентаь съобщи БНР. 

На пълно или непълно работно време ще бъдат наети 830 безработни на възраст до 29 години както и хора, които получават социално подпомагане и са с основно или по-ниско образование и без квалификация. Хората, които ще се наемат, ще работят една година в частния сектор или към общините. Там ще частват в ремонт на обществени сгради, поддържане на недвижимо културно наследство или оказване
на услуги на населението.

Програмата е насочена към обезкуражените, които нямат регистрация в бюрата по труда. Част от средствата са предвидени за курсове по ограмотяване или придобиване на професия.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    By
    bydlo
    0 0
    17:08, 15 юли 2017
    В тази новина е прекрасно всичко !
    29 годишни без образование които явно не знаят в коя посока е най-близката граница, ще работят тежък физически труд на минимално заплащане.
    Абе, вие сигурни ли сте че, още първия ден няма да ви теглят майните и да ходят да изнасилват бабички както до сега.
    Или ще ги пишем на листче за пред простите европейци пък паричките на друго листче за нас.
    Нейсе, демографската смърт е винаги справедлива-рибата се вмирисва откъм главата но се чисти откъм опашката-важното е да ви е топло под фустата на булката.
Последни новини