Раул Кастро обвини Тръмп, че връща Студената война

Изявленията на американския президент Доналд Тръмп относно политическите отношения на страната му с Куба представляват връщане към реториката на Студената война, обяви лидерът на островната държава Раул Кастро.

"Правителството на САЩ реши да затегне блокадата чрез създаването на нови пречки за американските предприемачи и въвеждането на нови ограничения за пътуване на своите граждани на острова, оправдавайки тези свои действия с враждебна реторика, характерна за края на Студената война", каза кубинският лидер, цитиран от БГНЕС. И определи решението на Тръмп като "крачка назад в американско-кубинските отношения."


БГНЕС припомня, че на 16 юни Доналд Тръмп обяви, че отменя „едностранната” сделка на предшественика си Барак Обама с Куба за нормализиране на отношенията между Вашингтон и Хавана. „Не искаме американски долари да бъдат използвани за подкрепа на военния монопол, който експлоатира и малтретира гражданите на Куба”, обяви американският президент. И дори обвини правителството на Куба, че продава оръжия на Пхенян и помага за дестабилизацията във Венецуела.

Източник: http://www.segabg.com

Коментари в сайта

Последни новини